maleni kamicak

ona mala, crvena..

10.09.2017.

svašta

dal se treba miješati u ono što smatraš neispravnim, iako nemaš argumente, ali te nervira jer isto tako znaš da je laž i kleveta, i trudiš se prekinuti gnusne gluposti iako ne znaš kako, samo smatraš da je neukusno i nepotrebno?
jel ti je fora da imaš stav o svemu, opet neargumentovano, ili je to samo životni stav?
moraš li gurati po svom, iako je njegovo ili njeno ispravno, a tvoje totalno pogrešno?
stvarno hoćeš po svaku cijenu ostati pri svome?
iako nije ispravno?
kako ti to nazivaš?
nemjerljiva količina magareće tvrdoglavosti ili kako bi danas to rekli, uljepšali- ponos?
kad si ponosan, ti ne sereš i ne vičeš, gurajući prst u oko svima, tvrdeći da svi sem tebe ne valjaju ničemu, ti sjediš mirno, braniš samo sebe i svoje, ne namećeš i ne nasrćeš.
a to gdje si ti uvijek u pravu, gdje si nepogrešiv, čedan i Sveti Petar lično, to se zove ostvarenje braće Grim, ljubavi, to nije stvarnost, to je fikcija, mašta tebe polomljenog i išibanog, svim i svačim.
ne bih voljela da ovo bude shvaćeno kao moje lično, kurčevito stanje, ja sam iskompleksirana i neprimjetna, gotovo uvijek, osim kad se trudiš postaviti kao autoritet a nisi, nešto si lagano kao list breze ili kesa iz pekare iz koje si izvuk'o rolnicu s viršlom, i onako je, samoživ i nekulturan bacio na ulicu. ako si lahk ko perce goluba, npr, a djeluješ kao ... Ajfelov toranj, tako visok, hoću reći.

ne znam ko je odlučio sjest jedan dan i od dosade isto odlućio ubaciti u bonton da se stariji trebaju poštovati. kako da poštujem smrdu koji me napušava jer sam mlađa i zaključuje da bi, po bontonu, ja trebalo da ga pustim prije mene, ispred mene, znači ispred svakog, samo zato što ima više godina, da stigne na kasu? pritom govorim o sasvim fizički ispravnom čovjeku, bez vidljivog hendikepa kojeg bih, i bez da traži, pustila ispred. jeb'o mater. dva sata drobi o omladini koja nije ono što je bila, jer smo sad samoživi i bezobrazni, nisam htjela pitati kakvi su ranije bili, kapiram predivni, kao on sada.
najcrnje je, jarane, kad govance od 18 godina počne rečenicu sa ,,današnje cure"... o majku ti jebem, pričaš ko da znaš za ikakve sem za ,,današnje". mrš u školy!!